Stiahnut.sk

Návod, ako deaktivovať alebo úplne zrušiť účet na Facebooku

Používanie Facebooku je dnes pre väčšinu z nás samozrejmosťou. Denne ho navštevujeme, pretože slúži ako zdroj informácií či noviniek, je miestom, kde môžeme zdieľať svoje myšlienky, fotografie aj videá a v neposlednom rade je sociálnou sieťou, kde interagujeme medzi sebou a môžeme si navzájom písať alebo priamo volať.

Môže sa ale stať, že z najrôznejších príčin si poviete, že už Facebook využívať nechcete. V takom prípade máte dve možnosti, ako sa účtu zbaviť. Môžete si ho buď deaktivovať alebo úplne odstrániť. V obidvoch prípadoch bude potom všetok váš obsah na internete neviditeľným, a teda si ho nikto nebude môcť vyhľadať. Zároveň tak môžete predísť možnosti, že by niekto účet hackol v prípade, že ho prestanete používať, ale nedeaktivujete ho ani si ho úplne neodstránite.

Pokiaľ si deaktivujete Facebookový účet:

  • Môžete si ho kedykoľvek obnoviť. Všetky vaše fotografie, videá, skupiny, priatelia, statusy a pod. zostanú tak, ako ste účet zanechali v momente deaktivácie.
  • Ľudia neuvidia vašu časovú os, nenájdu váš profil a to až do chvíle, kým si účet neaktivujete znovu.
  • Je možné, že niektoré veci, ako napríklad súkromné správy, zostanú pre druhé osoby viditeľné. Nezobrazí sa im vaša profilová fotka, ale k správam sa dostanú.

Váš účet si môžete kedykoľvek reaktivovať jednoduchým prihlásením na Facebook, prípadne použitím Facebookového účtu na prihlásenie na iných službách. Aby ste sa mohli vrátiť k účtu, budete potrebovať email, pomocou ktorého ste sa prihlasovali, alebo telefónne číslo priradené k účtu. Jedine tak si budete môcť účet na Facebooku znovu obnoviť.

Ak chcete zostať na Messengeri ale zároveň deaktivovať Facebookový účet:

  • Stále budete môcť chatovať s priateľmi prostredníctvom Messengeru.
  • Váš profilový obrázok bude viditeľný v konverzáciách na Messengeri.
  • Ostatní používatelia si môžu vyhľadať vaše meno a následne vám poslať súkromnú správu alebo vás pridať do skupín na Messengeri.

Pokiaľ si vymažete účet na Facebooku:

  • Stále máte 30 dní na to, aby ste úplné vymazanie odvolali. Po ich uplynutí už k účtu nebudete mať prístup, a rovnako prídete aj o možnosť obnovenia či získania akýchkoľvek informácií z vášho účtu.
  • Vaše profilové fotografie, videá, statusy, aktivita na sociálnej sieti – všetko, čo ste kedy na sociálnej sieti urobili, bude vymazané permanentne.
  • Nebudete môcť využívať Facebook Messenger pod týmto účtom.
  • Stratíte prístup ku všetkým službám, ku ktorým ste sa prihlásili pomocou tohto Facebookového účtu, ako napríklad Spotify či Instagram. Aby ste sa potom mohli naspäť prihlásiť k svojmu účtu napríklad na Instagrame, pravdepodobne budete musieť kontaktovať podporu služby.
  • Nie je vylúčené, že niektoré správy, ktoré ste poslali pred zmazaním, zostanú pre iných používateľov viditeľné.

Ako postupovať pri deaktivácii a vymazaní účtu na Facebooku:

Postup deaktivovania alebo úplného zrušenia Facebookového účtu je v podstate rovnaký a líši sa len v poslednom bode. Facebook len pred pár dňami zmenil prostredie a hlavný panel presunul zhora doľava, takže pre niekoho môže byť nájdete osobných nastavení problémom. Celý postup je k dispozícii nižšie:

1. Kliknite na profilovú fotografiu v ľavom dolnom rohu, aby sa vám zobrazili ďalšie možnosti.

 

2. V novo zobrazenom okne kliknite na Nastavenia a súkromie.

 

3. Kliknite na Nastavenia, ktoré vám ďalej otvoria nové okno.

 

4. V Nastaveniach kliknite na položku Vaše informácie na Facebooku.

 

5. Zobrazí sa niekoľko možností o vašom účte, ako aj položka Deaktivácia a odstránenie účtu úplne naspodku.

 

6. Následne máte na výber, či si účet Deaktivujete a môžete sa k nemu po čase vrátiť, alebo si úplne Odstránite účet a stratíte všetky údaje, aktivitu a obsah, ktoré ste kedy vytvorili.

Po kliknutí na jednu z možností vás Facebook ešte vyzve na potvrdenie Deaktivácie alebo Úplného odstránenia účtu zadaním vášho hesla.

Nech už sa rozhodnete akokoľvek, samotná deaktivácia alebo odstránenie nie sú náročné a je možné ich vykonať v pár jednoduchých krokoch. Pri úplnom odstránení si ale dopredu zvážte, či to naozaj stojí za to a či nie je lepšie účet iba dočasne deaktivovať.

Autor: Redakcia  |   Publikované: 8.3.2022   |   Zobrazené: 783x

Značky

Podobné články

Diskusia

Žiadosti o rady prosím presmerujte do poradne.

Napísať odkaz

Meno:
Email:
Opište znaky opačně  9 c b c f 0  :
 
Odkaz :

Stiahnuť - Kontakt - Pridanie aplikácie - RSS - Redakcia